Sjef Oerlemans - Goirle - Ontwerp en aanleg kindvriendelijke tuin
Sjef Oerlemans - Goirle - Ontwerp en aanleg kindvriendelijke tuin

Aanleg kindvriendelijke tuin met vijver

En dan komen er ineens kinderen of kleinkinderen die ook in de tuin willen spelen. Vaak krijgen wij dan de vraag wat te doen met de vijver. Je wilt in geen enkel geval dat ze er in vallen met alle gevolgen van dien. Ondanks het feit dat je er bij bent om die kleine rakkers in de gaten te houden kan het toch zomaar gebeuren.

Een vijver dichtgooien is rigoureus maar uiteraard ook mogelijk. Op de foto’s is een mogelijkheid te zien om de vijver kids-proof te maken. Verdient misschien niet de schoonheidsprijs, maar als een vijver erg gewenst is en een belangrijk deel uitmaakt van je tuin is dit wel een goede en afdoende manier.

De constructie is eenvoudig en later weer makkelijk af te breken en de waterplanten kunnen gewoon groeien en bloeien. Door de grote mazen in de matten is het water nog goed te zien en dus ook de waterlelies. Ook de moerasplanten kunnen door de mazen goed opkomen en doorgroeien. Door de roestkleur van de matten vallen ze minder op.

De verzinkte buizen kunnen eventueel vervangen worden door hardhouten palen. Uiteraard zijn er natuurlijk nog veel andere mogelijkheden om een vijver veilig te maken voor kinderen. Voor al deze mogelijkheden en uitvoeringen ervan kun je terecht op ons bedrijf. Wij staan je graag te woord en brengen, indien gewenst, een vrijblijvend bezoek aan je tuin over bovenstaande maar ook voor alle verdere vragen over de tuin..