mei 28

Je tuin besproeien? Lees de tips van Sjef!

Nu de grootste voorjaarsbloei ten einde is kan het seizoen verder opgevuld worden met kleurige perkplanten. We hebben er nog volop op voorraad staan, maar het gaat wel erg hard met dit mooie weer. Dus wees er snel bij!

Met dit mooie weer wordt er ook al weer driftig gesproeid overal. In ons Nederland doen wij dat meestal met duur leidingwater. Het is dus o zo belangrijk dat dit verantwoord wordt gedaan. Het is vele malen beter om 1x per week langdurig te sproeien dan elke dag een beetje. Als je met beetjes sproeit wordt alleen het bovenste laagje een beetje nat en zullen de planten met hun wortels ook hier blijven zitten. Bij het minste of geringste dat de zon dan gaat schijnen zullen deze planten dan ook om water vragen door slap te gaan hangen. Sproei je langer dan wordt de grond ook veel dieper vochtig en zullen de planten met hun wortels ook dieper gaan groeien waardoor minder vaak gesproeid hoeft te worden. Ook voor het milieu is dit veel beter en zul je minder water gaan gebruiken.

Verder is het ook belangrijk om zo min mogelijk verharding en grindvlakken nat te sproeien, dus let bij de aankoop van een sproeier ook goed op de afstelmogelijkheden. En sproei bij voorkeur na zonsondergang en maak na het sproeien de toplaag van de tuin los. Dit zorgt er voor dat de grond weer niet te snel uitdroogt.

Je tuin besproeien? Lees de tips van Sjef!