mei 15

IJsheiligen is voorbij, dus zet je vorstgevoelige planten maar buiten

De ijsheiligen zijn voorbij. Deze waren van 11 tot en met 15 mei. In theorie zou het nu dus niet meer mogen vriezen volgens de oude geleerden. Maar je weet het nooit helemaal zeker natuurlijk, dus de komende dagen nog opletten.

In onze winkel staan nu volop perkplanten, sierplanten, groenteplanten, kruidenplanten, en nog veel meer. Het is zeker de moeite waard om ons tuincentrum te bezoeken en al dit prachtigs te bekijken. Kwaliteit staat voorop en onze collega Francis zal je vriendelijk te woord staan en al je vragen beantwoorden in onze winkel. Ook voor alle soorten bemesting kun je bij ons terecht. Let ook op de aanbiedingen die we nu doorlopend hebben.

Over IJsheiligen

De IJsheiligen zijn 4 katholieke heiligen waarover het eerst werd geschreven rond het jaar 1000. Deze heren leefden in de Romeinse tijd, zo rond 300 na Christus:
Mamertus, zijn naamdag is op 11 mei,
Pancratius, 12 mei,
Servatius van Maastricht,13 mei,
Bonifatius van Tarsus, 14 mei
en Sophia van Rome op 15 mei. 

Het is een van de bekendste volksweerkundige gebruiken om pas na IJsheiligen vorstgevoelige planten buiten te zetten.

Tuinaanleg en tuinonderhoud
Onze hoveniers zijn erg druk met tuinaanleg en tuinonderhoud. Het is nu de tijd om zowel de tuin aan te leggen als onderhoud te doen aan bestaande tuinen. Voor hagen knippen is het nog te vroeg, dit kun je het beste doen rond de langste dag. Het nieuwe schot is dan goed uitgegroeid. De haagplanten lassen dan een groeipauze in zodat je het langst plezier hebt van een strak geknipte haag. In oktober eventueel een tweede knipbeurt, maar vaak is dat dan zelfs overbodig.

Indien je met plannen loopt om je tuin in het najaar aan te laten leggen, is het goed om nu met de voorbereiding te beginnen. We komen graag vrijblijvend langs om eens over je tuin te praten en ideeën uit te wisselen.

En, vergeet vooral ook niet te genieten van alle moois wat de natuur op dit moment te bieden heeft. Dit is tenslotte wel de mooiste tijd van het jaar!

IJsheiligen is voorbij, dus zet je vorstgevoelige planten maar buiten